неделя, 9 декември 2012 г.

Био етерично масло от бергамот 5 мл.



Био етерично масло
от бергамот, 5 мл.
Ботаническо наименование: Citrus Bergamia

Метод на извличане: Студено пресоване на корите

Основни съставки: Линалил ацетат, линалол, лимонен

Произход: Италия

Аромат: Лек, свеж, чист аромат
Основни терапевтични свойства: Антисептично, Антидепресиращо, Балансиращо, Ободряващо



Тяло: Спомага укрепването на имунитета, положително влияе при инфекции на пикочно-половата система (цистит, вагинални течения), подобрява храносмилането, облекчава възпалено гърло, ангина, състояния на настинки и грип.
Кожа: Оказва благотворно въздействие върху състояния на кожата, свързани със стрес, например екзема и псориазис. Особено подходящо при мазна кожа, акне, херпеси.
Дух: Ободрява духа, балансира емоциите и подобрява самообладанието. Свежият цитрусов аромат на бергамот прогонва депресията, тревожността и безсънието.
Внимание: Маслото от бергамот е фототоксично (може да предизвика алергична реакция, когато кожата е в директен контакт с пряка слънчева светлина). Да не се използва преди излагане на слънце! Съхранявайте етеричното масло добре затворено на тъмно място недостъпно за деца!
Приложения:
За ароматизиране на помещения - действа ободряващо, балансиращо и антидепресиращо
В арома лампа 5 капки бергамот или комбинация от 3 капки бергамот и 2 капки тамян за релаксация, 3 капки бергамот и 2 капки индрише за хармонизиране, 3 капки бергамот и 2 капки лимонена трева за ободряване
За масаж - В 50 мл. базисно масло се добавят не повече от 20 капки масло от бергамот или в комбинация с други според конкретния случай. За повече информация се консултирайте с ароматерапевт
За вана - Добавете от 3 до 5 капки масло от бергамот във вана с топла вода и разбъркайте енергично. Можете да използвате комбинация от няколко етерични масла.
В кулинарията - за ароматизиране на чайове, ликьори, бонбони и сладки, рибни ястия
Съвет: добавете 3 до 5 капки според количеството и вкуса, като предварително се разбърква с мед или сироп, след което се добавя към останалите съставки
Производител: Taoasis GmbH
Сертифициращи органи: Bio-Siegel, Demeter 
Цена: 13,90 лв. / 1 бр.